Overwatch liga – Bostonska čajanka

Overwatch liga – Bostonska čajanka

Ovo je jedna od onih situacija kada nam je drago što nismo bili u pravu, kao i ostatak analitičke OWL javnosti. Mečevi koje smo gledali noćas su bili sjajni, a čak dva su morala biti rešena na petoj mapi. Uz to, situacija na tabeli faze je postala posebno zanimljiva od kako imamo ove rezultate!

 

Boston Uprising  3 – 2  New York Excelsior

Bez previše razmišljanja možemo reći da niko nije očekivao da Boston uradi nešto posebno protiv Njujorka tako brzo nakon što su otpustili Dreamkazpera iz tima. Mistakes je imao da popuni veliku ulogu, ali Boston nije došao sa namerom da se preda, što su pokazali odmah na Volskayi. Fantastičnim napadima su uzeli oba poena, da bi zatim uspeli da zadrže NYXL na samo jednom poenu. Njujork je odgovorio na Numbaniju, ali sa samo 2-1, jer je i ova mapa bila neverovatno tesna borba. Mistakes je delovao sjajno u postavi Bostona i ekipa se dobro adaptirala na igru sa njim, što je još jedan testament odličnoj trenerskoj potkovanosti ovog tima. Na Iliosu je u igru ušao Pine i ponovo pokazao zašto je ovo njegova mapa. Uprising se borio koliko je mogao, ali je Excelsior na kraju ipak pobedio 2-0. Sledeća mapa je bio Junkertown, mapa koju je Njujork pobedio u 80% slučajeva. Boston je krenuo dobro, prošavši prva dva pointa u naletu, da bi se kroz treći borili polako, grabeći svaki metar do kraja. Uspeli su da skupe 3 poena, a zatim je bio red na Njujork da napadne. Njujork je napredovao preko prvog pointa, ali Boston je uletao u neverovatne kontranapade i  usporavao tim koreanaca. Na kraju su ih zaustavili u streets fazi i oterali meč na petu mapu, Oasis. Tu je Boston igrao timski i briljirao u borbama, kontrolišući tok svake na oba pointa. Iako je borba bila gusta, Boston je naneo treći poraz u ligi prvoplasiranom timu, u meču u kom niko nije od njih očekivao ovakvu igru!

 

London Spitfire  3 – 0  Florida Mayhem

Londonu je bila potrebna hitna pobeda ako bi da povrate formu i šanse u trećoj fazi nakon dva poraza prve nedelje. Za Floridu je konačno debitovao Awesomeguy na poziciji tenka umesto Cwoosha, dok je umesto Logixa sve vreme igrao Sayaplayer u tandemu sa Tviqom. London je kroz ceo meč izveo skoro sve svoje igrače, nastavljajući svoju tradiciju mešanja postava. Prva mapa, Volskaya, je završena nerešeno, a Mayhem je ispustio sjajnu priliku da pobedi na ovoj mapi! Slično je bilo i na Numbaniju, koji prvo zamalo da bude nerešen, pa je sve delovalo da će Mayhem pobediti… da bi na kraju London nekako iščeprkao pobedu na mapi. Posle poluvremena se igrao Nepal, a svi znamo da je control najslabiji mod za London Spitfire. Mayhem je krenuo dobro, pobedio na prvom pointu i delovalo je da bi mogli da ugrabe mapu i izjednače… ali onda je Profit eksplodirao. Razgoropađeni dps Spitfire-a je sam krenuo da teroriše zadnju liniju Mayhema te su tako uspeli da osvoje sledeća dva pointa i potvrde pobedu na Nepalu. Poslednja mapa je bio Route 66, gde je Profit nastavio svoju seriju, noseći ceo svoj tim na leđima do konačne pobede od 3-0. Ali treba napomenuti da je Mayhem igrao jako dobro sve do te poslednje mape, a Awesomeguy i Sayaplayer su zaista dobri dodaci ovom timu.

 

Philadelphia Fusion  3 – 2  Houston Outlaws

Ovo je meč koji smo svi iščekivali. Prethodna dva duela ova dva tima su završena na petoj mapi oba puta, a oba puta u korist Fusiona. Na Volskayi je Hjuston izveo FCTFCTN-a umesto Mume kao tenka, ali ipak smo se najviše radovali duelima Carpea i Linkzra. Oba tima su igrala  žestoko i moralo se igrati u po dva napada – sve do 4-3 u korist Hjustona, koji je nekako uspeo da izvuče pobedu. Ritam nije popustio ni na drugoj mapi, a Numbani je bio još uzbudljiviji. Nakon uspešnih napada oba tima su imala nešto preko 2 minuta za dodatne napade. Hjuston je uspeo da osvoji point u zadnjem času, a zatim umalo da preko vremena izguraju do kraja streetsa, zaustavivši se tik ispred. Fusion je onda napao još brže, ali ih je Hjuston zadržavao na streetsu dosta dugo. Payload se polako približavao, kao i istek vremena. Malo po malo, svaka timska borba je približavala Fusion, da bi na kraju nekako uspeli da izguraju payload i izjednače rezultat. Sledeći je bio Ilios, koji je Fusion morao da dobije, jer je naredni Junkertown poznat kao domaća mapa za Outlawse. Srećom, igrali su sjajno i koordinisano, a niko se nije usuđivao da izađe pred Carpeovog McCree’a i Widow. Junkertown je zaista i bio Hjustonova mapa, jer su relativno lako full-holdovali Filadelfiju, da bi zatim ponovo relativno lako izgurali payload tu kratku distancu. Meč je morao biti rešen na Oasisu. Na Gardensima su se obe ekipe smenjivale na pointu i napeta borba je rešena nakon 99-99% u korist Fusiona. Sledeći je bio University, gde je Fragi izveo svog poznatog Reinhardta i potpuno razbio iznenađeni Hjuston! Igrao je toliko agresivno, da u prvom naletu nije ni jednom podigao štit! Outlawsi su uspeli da uzvrate u par momenata, ali bilo je očigledno da je kontrola u rukama Fusiona koji je priveo mapu i meč kraju u svoju korist.

Nakon zaista sjajne večeri Overwatcha, situacija na tabelama je dosta zanimljiva. Istina, tek smo na pola ove nedelje u ligi, ali ova faza bi mogla biti osveženje za zapadne timove (pu, pu, da ih ne ureknemo). Evo koji nas sve mečevi očekuju večeras: Los Angeles Valiant – Dallas Fuel; San Francisco Shock – Shanghai Dragons; Seoul Dynasty – Los Angeles Gladiators. Mečevi počinju u 01h po našem vremenu.

Related Articles