GenG: Hammer nije meta, ne znamo zašto ga banuju, Fnatic: Igramo rasterećenije kada znamo da više nismo u ovom sastavu

GenG: Hammer nije meta, ne znamo zašto ga banuju, Fnatic: Igramo rasterećenije kada znamo da više nismo u ovom sastavu

U subotu su igrani prvi mečevi završnice najvećeg događaja ovog dela HGC, Mid Season Brawl, gde najbolji timovi sa svih strana sveta se bore za titulu i deo nagradnog fonda od 250 000 dolara.

Nakon mečeva novinari su imali prilike da razgovaraju sa pobedničkim ekipama i saznaju neke zanimljivosti i pitaju šta ih interesuje. Na konferenciji Gen.G, verovatno najjače ekipe na svetu već nekoliko godina, saznali smo šta misle o zapadnoj meti i o ulozi favorita.

Rekli su da smatraju da možda u ovom trenutku i nisu najjača ekipa već da misle da je to Tempest, verovatno pokušavajući tako da prebace teret na svoje sunarodnike. Na pitanje šta misle o tome da je došlo dotle da protivnici zapravo banuju Hammmera protiv njih, svi su se nasmejali i rekli su da je to taktika koju vole da pripremaju, ali da im nije jasno zašto se svi toliko plaše toga i da Rich mislo da Hammer nije vredna slota za banovanje heroja.

Na pitanje o tome šta im nije previše jasno u “zapadnoj” meti, rekli su da više nema toliko razlika koliko je bilo bre, ali da smatraju da na severnoameričkoj sceni greše što previše forsiraju “hajpekeri” karaktere, odnosno stalno prave kompozicije gde sve ulažu u jednog heroja, i misle gde je to generalno pogrešan pristup.

Smatraju da je najveća prednost ekipa iz Koreje pre svega strpljenje i razumevanje da uhvate pravu situaciju u pravom trenutku, odnosno da znaju kada je momenat da napadnu ili da se povuku i da umeju da kazne svaku i najmanju kaznu protivnika.

Momci iz Fnatica su posle pobede u neverovatno uzbudljivom meču protiv Methoda, bili vidno zadovoljni i srećni na press konferenciji, što će im možda dati i snage da danas odnesu pobedu. Srećni su što je domaća publika došla da ih podrži u velikom broju i nadaju se da će tako biti i danas. Na pitanje o tome da li je kuka Stichesa i previše puta gađala Blazea i Muradina, koji su loše mete, oni su rekli da su tu probali koliko su mogli da gađaju dobre mete, ali da nije uvek lako i da su zato ptosto probali da “Uvate šta se uhvatiti može” i da je u suštini tu draft odlučio.

U finishu nekoliko partija u duelu protiv Methoda videli smo da timovi idu sa “all in” taktikom u pokušaju da rašuju core, i pitali smo da li je to nekada nije ispravno i da li jednostavno se nekada treba povući, SmX je rekao da je prosto to proncena situacije i da misle da u trenucima je jednostavno potrebno ići na sve ili ništa.

Pitali smo ih i o tome šta misle i kakav uticaj na njih ima to što su već unapred znali da se Fnaticu u ovom sastavu broje poslednji dani i rekli su da to jeste jako čudno, ali da su zbog toga manje skrimovali i igrali zajedno kako ne bi dolazili u situacije da se ljute i nerviraju jedni druge, i da su zbog toga ojačali prijateljstvo igrali znatno rasterećenije, i smatraju da im to pomaže da zapravo pokažu bolje rezultate.

BadBenny je rekao da mu je prvo bilo krivo kada je čuo vesti, ali da je sada srećan kako će se razviti stvari. Vratiće se da igra za stari tim zato što mu je jako drago, a u Fnaticu su trenutno svi u super odnosima i daju sve od sebe da naprave odličan rezultat na domaćem terenu.

Fnaticu danas ostaje da se pokaže kada je najteže, u evropskom derbiju protiv Dignitasa, dok će Gen.G čekati protivnika u polufinalu.

 

Related Articles