HotS MSB: Dominacija Koreje se nastavlja, Fnatic i dalje u igri

HotS MSB: Dominacija Koreje se nastavlja, Fnatic i dalje u igri

Na licu mesta: Nikola “Sawovsky” Savić

Počela je završnica najvećeg HotS događaja sezone, Mid-Season Brawl, koji se održava u okviru DreamHack Summer  u Jenšepingu, na drugom najvećem jezeru Švedske. Osam najboljih HotS ekipa bore se za nagradni fond od 250 000 dolara i tiulu šampiona sveta polusezone.

Dan su jutros otvorili mečevi donjeg dela kostura, najpre je HeroesHearth izašao na megdan Ballistixu. šampionu Eastern Clasha ove godine. Američka ekipa je bila miljenik publike i nisu se lako predali protiv favorita iz Južne Koreje, a već su ranije u grupnoj fazi pokazali da umeju da se bore protiv južnokorejskih timova, kada su bili jedini tim koji je Tempestu uspeo da ukrade mapu u čitavoj grupi

Nažalost, “ukradena” mapa im je bila domet i u ovom meču, koji se ispostavio poslednjim za ovu ekipu na MSB, nakon poraza od 3-1. Ipak, moramo im skinuti kapu na pokazanoj igri. U prvoj partiji su pokušali sa dobrim starim hajperkeri kombom Tassadar + Valla, koji na žalost po njih nije radio kako treba, te je prvi meč bio potpuni krah ekipe.

Ali onda su uzeli na Dragon Shire sjajan draft, gde su sa Maiev išli na čak tri frontalna heroja protivnika, zajedno sa Jainom u pozadni i Anubarakom koji je omogućavao gank setape, i ovaj draft im se odlično isplatio pa su na radost publike u areni uzeli pobedu i izjednačili na 1-1. Posebno se olično pokazao Arthelon, koji je sjajno igrao sa Maiev, u trenutak meča je možda i bio kada je izbegao gankg četvorice protivnika tako što je bacio shade za žbunja, tako da ga protivnici nisu videli i pratili kada je bežao. Ali nakon toga se Ballistix budi i pokazuje zašto je bio šampion Easter Clasha, te odnosi pobede na Tomb i Battlefield of Eternity, za ukupnih 3-1.

Drugi meč dana bio je jedan od najboljih mečeva koje smo imali prilike da vidimo na čitavom MSB do sada. Igrali su favoriti domaće publike, uzdrmani Fnatic i Method Gaming, još jedna evropska ekipa na rubu ispadanja. Pritisak je bio posebno veliki na igračima Fnatica, jer se od njih očekuje puno, i jer su dva igrača iz trenutnog tima već “otišla” i neće više biti deo ekipe u drugoj fazi HGC. Gotovo svaki meč  u ovoj seriji je bio neverovatan, nekoliko nemogućih preokreta, nekoliko mečeva koji su praktično po 35 minuta držani na ivici, beskonačno duge timske borbe i “opipavanja” oko pravog trenutka za objektiv. Na kraju je Fnatic nakon početnog gubitka od 0-2 uspeo da preokrene i dobije meč sa 3-2.

Treći meč dana je bio brza i nemilosrdna pobeda Gen.G nad timom Dignitas, i jedino što je bio zanimljivo u ovom meču je da je Gen.G toliko uspeo da uplađi protivnike Hammer igrom, da su protivnici počeli da banuju Hammera protiv njih.

Poslednji meč dana, Tempo Storm je pokušao da učini nemoguće i pobedi tim Tempest, međutim, Korejci su pokazali da su trenutno ozbiljni favoriti da ugroze čak i Gen.G, tako da je na kraju došla i pobeda.

Drugog dana seriju otvara meč Ballistica i Tempo Storma, dve čini se veoma jednake ekipe i biće zanimljivo videti da li će Tempo Strom uspeti opet da pobedi Ballistix i napreduje dalje ili će dođi do “gušenja”, kada je najbitnije. Zatim sledi evropski derbi, klasik Fnatic protiv Dignitasa. Ovi mečevi će odlučiti ko će izađi na megdan velikanima Koreje, Tempestu i Gen.G.

Related Articles