Tekken 7: Season Pass 2 stiže 6. septembra- čekaju nas nove mehanike, izmene u balansu, Anna, Lei i još dosta toga

Tekken 7: Season Pass 2 stiže 6. septembra- čekaju nas nove mehanike, izmene u balansu, Anna, Lei i još dosta toga

Namco je za vreme EVOa bacio bombu koja je odjeknula kroz čitavu fajtersku scenu kada su najavili Season Pass za drugu sezonu. Tada su najavili šest novih likova od kojih su tri za sada poznata: Anna, Lei i Negan iz Walking Dead serijala. Sada znamo da će Season Pass biti dostupan 6. septembra za sve platforme, s tim što će za sada biti dostupni samo Anna i Lei dok će ostali likovi naknadno stići u samu igru.

Iz trejlera na EVOu smo znali da će pored novih likova Namco izvršiti i izmene u balansu, ali i da će u igru ubaciti novu mehaniku, Wall Bounce, ali sa novim trejlerom saznali smo još dosta toga što se tiče same igre, ali i Ranked moda o čemu će biti više reči u nastavku.

Za početak treba reći da će svi likovi iz season passa moći odvojeno da se kupe za 5 dolara, dok će čitav pass koštati oko 26 dolara, tačnije 2800 jena.

Tekken 7 je do sada uvodio nove likove u serijal i mnogi fanovi su kao najveću primedbu izdvojili odsustvo nekih od ključnih likova u serijalu. Season Pass donekle odgovara na to pošto su prvi likovi koji su otkriveni upravo i neki od najpopularnijih u serijalu, Anna i Lei. Oboje su pretrpeli promene kada je u pitanju dizajn, ali i dalje zadržavaju poteze koje su ih i činili osobenim. Takođe, Lei je trenutno jedini lik koji ima više od jednog Rage Drivea i biće interesantno videti kako će se to odraziti na njegovu igru.

Namco je takođe u trejleru pokazao neke od promena u svojstvima njihovih poteza kao i nove poteze za pojedine likove kao što je to slučaj sa rage driveom kod Stevea. Osim toga, Namco nam je predstavio novu mehaniku pod nazivom wall bounce. Tekken je do sada imao mehaniku koja se zove wall splat, odnosno, pojedini potezi bi “zalepili” protivnika za zid kada bi ga udarili i dali priliku da napravite veliku štetu. Wall Bounce ih odbacuje od zid što otvara mogućnost za nove komboe. Ne znamo tačno kako će funkcionisati za sada, ali znamo da u kombou možete uraditi tail spin nakon wall bouncea, ali ne znamo da li i pre. Na nedavno održanom turniru Tekken World Toura pod nazivom Tokyo Tekken Masters smo imali priliku sve ovo da vidimo.

Tekken 7 će takođe uvesti i Easy Combo odnosno Assist mode. Trebalo bi da funkcioniše kao i u story modeu gde će pojedini potezi i komboi moći da se rade pritiskom jednog dugmeta, uz smanjenje nanesene štete.

Što se Ranked modea tiče, igrači su imali primedbe još od Tag Tournament 2 dana što ne mogu da vide koliko još mečeva moraju da pobede da bi imali priliku da ostvare viši rang. Takođe, računanje bodova je promenjeno te će igrači dobijati više poena ako pobede igrača koji je rang ispod ili iznad njih, a rečeno je da će sistem biti izmenjen tako da će igrači na višim rangovima lakše pronalaziti mečeve.

Sve ovo nam stiže 6. septembra za PC, Xbox One i PlayStation 4, a o preostalim likovima kao i o izlasku Negana će biti više reči blagovremeno, a do tada pogledajte trejler koji prikazuje dva povratnika u Tekken 7.

TekkenGamer

Related Articles