WoT – stigao je patch 1.1

WoT – stigao je patch 1.1

Poljski tenkovi su končano stigli u World of Tanks! Sa update 1.1 WoT je dobio jedanaestu naciju u svom arsenalu ali i još novih mapa kao i nove personalne misije za igrače.

Najvažnija novina jeste poljska grana tenkova – 10 novih vozila je u igri. Naravno ovo je donekle ustupak vrlo velikoj poljskoj zajednici igrača (sad nema više dileme šta će “siemke” igrati) s obzirom da većina ovih vozila nije postojala čak ni u fazi prototipa već su donekle kreativno tumačeni planovi. Prosto Poljska je izbačena iz Drugog svetskog rata na samom početku pa nije ni postojalo prostora za razvoj sopstvenih vozila a nakon ovog perioda je u potpunosti potpala pod uticaj SSSR-a koji ih je preplavio svojim T-54/55 modelima. Ipak, kreatori igre su želeli da uvedu neke novine pa se tako poljska grana tenkova uglavnom razlikuje od ostalih po tome što tenkovi imaju veliki alpha damage (štetu nanetu jednim pogotkom) ali i solidan damage per minute, što će jako dobro doći na bojnom polju.

Poljska grana donekle po strukturi podseća na Švedsku – kreće se sa lakim tenkovima, onda idu srednji i na kraju se završava sa teškim tenkovima počev od Tier 7. Teških tenkovi najviših nivoa su jako dobro oklopljeni sa odličnim topom koji pravi veliki alpha damage tako da je jasno da je njihovo mesto na samoj liniji fronta.

Nove su i dve mape – Studžianki i Minsk. Studžianki je mapa opet predstavlja neku vrstu zajedničkog sadržaja sa poljskim tenkovima s obzirom da je i sam nazi dovoljno težak za pročitati, a tu je i nova muzička podloga u istom duhu koja je prati. Minsk je mapa grada gde je i započeo razvoj World of Tanks pa samim tim i još interesantnija sa velikim brojem autentičnih detalja, spomenika i slično.

Svi igrači dobijaju i nove personale misije, pri čemu stare misije ostaju i dalje na snazi, ovo je samo drugi front. Postoje tri seta misija i tri nova vozila koja se mogu dobiti od kojih je svakako najzanimljiviji Object 279E – sovjetski teški tenk sa čak četiri gusenice. Međutim neće sve misije biti dostupne odmah, za početak je dostupna samo prva kampanja, druga će biti otvorena od 19. septembra a treća tek od 10. oktobra a oni koji završe prethodnu kampanju pre otvaranja nove će dobiti posebne ambleme.

 

Related Articles