Lukaš Blohon je osvojio Artifact closed beta turnir

Lukaš Blohon je osvojio Artifact closed beta turnir

Već neko vreme svakog vikenda Valve održava turnire u closed beti svoje nove kartične igre. Ovog vikenda pobednik je profeionalni igrač Magic: The Gatheringa, Lukaš Blohon. Čeh je morao da bude bolji od 108 igrača koji su učestvovali ovog vikenda, a kao pobenik osvojio je veliki deo nagradnog fonda koji iznosi $10,000.

Turnir se igrao u Swiss sistemu od 7 rundi, mečevi su bili BO3, a turnir se igrao u Gauntlet formatu, što je sistem koji je Artifact do sada najviše koristio. Igrači su draftovali špil koji bi koristili u prve 3 runde, a nakon toga bi morali da draftuju novi špil, što saznali iz StanCifkinog tvita.

Ovo je četvrti turnir koji je održan u ovom stanju Artifact bete, a u prva 3 izdanja slavio je StanCifka. Samim tim nije iznenađenje što je sada slavio Lukaš, koji je izjavio na svom tviteru da mu je baš StanCifka pomagao da postane dobar u ovoj igri.

Za sada pristup ovoj igri imaju samo ljudi koji su dobili direktan poziv, ali već krajem ovog meseca bi trebala da krene open beta.

Related Articles