Method Orange – Novi WoW Arena svetski šampioni sa samo dve izgubljene runde

Method Orange – Novi WoW Arena svetski šampioni sa samo dve izgubljene runde

Kasno sinoć po našem vremenu na BlizzConu je završen i WoW arena turnir. Konačno, posle četiri vezana finala u kojima su pobede odnosili timovi iz Evrope, od sinoć ponovo Amerikanci sede na tronu. Poslednji put to je uradila Skill Capped ekipa davne 2013. godine. Globalni ranking pred BlizzCon turnir ove godine nametao je ideju da se sva pažnja usmeri na četiri tima koji su tokom cele godine pokazali najviše, što će se pokazati kao ispravno. Upravo su dva Method tima (Black iz EU i Orange iz NA) u pratnji Skill Capped (EU) i The Gosu Crew vodili glavnu reč na turniru.

No krenimo redom.Sva četiri tima su takmičenje započeli u drugom kolu Upper Bracketa i naravno svi su zabeležili pobede. Jedino se The Gosu Crew mučio i jedva su pobedili Pen and Paper posle uzbudljivih pet rundi. Ipak, na kraju dobijamo dva derbija u trećem kolu i ovoga puta Pikaboo, koji važi za jednog od, ako ne i najboljeg rogue igrača na svetu, nije uspeo da spasi svoju ekipu poraza. Method Black pobeđuje 3:2 i šalje The Gosu Crew u treće kolo Lower Bracketa. U drugom derbiju, Method Orange čisti Skill Capped sa nulom i ističe kandidaturu za titulu. U Method polufinalu nranandžasti su bili bolji i sa 3:2 šalju Method Black u finale Lower Bracketa. Baš u Lower Bracketu smo videli i jedino pravo iznenađenje. Pen and Paper je sa 3:1 eliminisao Skill Capped i zakazao polufinale sa The Gosu Crew, koji su identičnim rezultatom savladali Making a Movie.

Polufinale i finale Lower Bracketa nije predstavljalo problem za The Gosu Crew, Pikaboo se probudio i seckao redom, vodeći svoj tim do pobede na Method Black timom sa 3:0 i zakazivanjem velikog finala sa Method Organe. Tada je već bilo jasno da su Evropljani izgubili primat i ove godine smo gledali all American grand finale WoW arena Championshipa. Posle 40 minuta epske borbe Method Orange pobeđuje sa fantastičnih 4:0. Iako izgleda kao laka pobeda, to uopšte nije slučaj, ali u prelomnim trenucima momci iz Methoda su sačuvali hladne glave i zasluženo poneli titulu svetskih šampiona. Srdačne čestitke i on nas, a vi pogledajte finale na linku ispod.

Related Articles