Karrigan napušta Faze Clan

Karrigan napušta Faze Clan

Nakon jedne razočaravajuće sezone za Faze Clan, oni su odlučili da prebace Danca Fina “karrigan” Andersena na klupu. On je za Faze potpisao u oktobru 2016. godine, kada je postao novi IGL ekipe.

Problemi su počeli tokom jesenje sezone kada je ekipa ispala iz najboljih 5 na svetu. Za karrigana je bio problem, što je izgubio ulogu IGL-a, koju je preuzeo Niko. S obzirom da se Danac proslavio kao igrač koji je lider ekipe, a ne kao vrhunski rajfler, njegovom promenom uloge, Faze gubi dosta kada je u pitanju frag potencijal. Da li će Niko ostati IGL, ili će krenuti u potragu za novim liderom?

Za njegovo vreme u ovoj ekipi, Faze je osvojio sedam trofeja od čega je najznačajniji ELEAGUE CS:GO Premier i još nekoliko ESL-ovih turnira, kao što su ESL Belo Horizonte i IEM u Sidneju. Kako je godina odmciala, njihovi rezultati su bili sve lošiji, pa jedini trofej koji osvajaju bio je EPICENTER 2018. Četvrtfinale Mejdžora i još nekoliko plej-of pozicija nije dovoljno da ispuni ambicije ove ekipe, nakon čega je moralo da dođe do neke promene.

Još uvek se niko ne spominje kao potencijalna zamena, ali odlaskom karrigana, sastav Faze čine:

  • Nikola ”Niko” Kovač
  • Olof ”Olofmeister” Kajbjer
  • Havard ”rain” Najgard
  • Ladislav ”Guardian” Kovac

Related Articles