Alisports objavio sve detalje oko WESG finala, nagradni fond preko 2,5 miliona dolara

Alisports objavio sve detalje oko WESG finala, nagradni fond preko 2,5 miliona dolara

Velika završnica ovogodišnjeg World Electronic Sports Games (WESG) dobila je praktično sve bitne informacije koje treba da znamo.

Kompanija Alisports, koja je sportsko odeljenje čuvenog “kineskog Amazona” Alibaba, i koja sprovodi WESG organizaciju,  objavila je da će glavni sponzori događaja biti HyperX, ROG i Alipay, sestrinska firma ove organizacije koja se bavi finansijskim transakcijama.

Završeni su svi kvalifikacioni turniri za sve regione u svim igrama, i sada još ostaje da uživamo u Grand Finalu, koje će se održati od 7. do 17. marta. Lokacija je Olimpijski centar u gradu Čungking i koja izgleda veoma impresivno, kao što možete videti na slici iznad. Na njemu će se održati finala tokom 16. i 17. marta. Jedino će Dota 2 ostati “uskraćena” za akciju na velikom stadionu, zato što će takmičenje morati da se završi ranije zbog kalendara Dota 2 takmičenja tokom marta, koji je krcat drugim turnirima i ligama.

Kao što znamo od ranije, igraju se šest esport naslova, Dota 2, Hearthstone, StarCraft 2 i CS:GO za PC, PES 2019 na PS4 i Vainglory kao mobilni esport naslov veoma popularan u Kini.

Zbirni nagradni fond za ovih šest naslova je preko 2,5 miliona dolara, što je dosta, ali ipak značajno manje od prethodna dva WESG događaja, koji su imali fondove od preko 4 miliona dolara za svega 4 igre. Tada je nagradni fond za CS:GO bio milion i po dolara, što je najveća CS:GO turnirska nagrada u istoriji, a sada će biti 890 hiljada, i dalje ogroman fond, ali ne toliko koliko je bio.

Nadamo se samo da će, što se organizacije tiče, ovaj WESG proći besprekorno i da ćemo moći da uživamo u kvalitetnom strimu svih turnira.

Related Articles