Povratak Dignitasa: organizacija kupila LCS slot Clutch Gaminga

Povratak Dignitasa: organizacija kupila LCS slot Clutch Gaminga

Vlasnik Philadelphia 76ers-a i esport organizacije Dignitas – Harris Blitzer Sports & Entertainment, kupio je LCS slot od ekipe Clutch Gaming, čiji je vlasnik Houston Rocekts, za sumu od 20 miliona dolara. Clutch će takođe proći kroz rebrandiranje u Team Dignitas, kasnije ove godine. Ovo označava povratak najstarije organizacije LCS lige, nakon što su odbijeni kao partneri franšize 2017. godine.

’’Istorija Dignitasa i League of Legendsa mi je svakako najbitnija, jer je usko povezana sa severnoameričkim šampionatom. Dugo smo želeli da se vratimo na scenu i mislim da sada možemon to i da uradimo’’, izjavio je CEO Dignitasa Majkl Prindivil. Takođe, zajednicom kruže i nezvanične vesti da OpTic Gaming i Echo Fox planiraju da urade isto.

Poslednji put kada je Dignitas učestvovao u LCS ligi, njihovu petorku činili su: top lejner Kim ’’Ssumday’’ Čan-ho, džangler Li ’’Shrimp’’ Bjong-hun, mid lejner ’’ Đang ’’Keane’’ Le-joung, AD keri Džoni ’’Altec’’ Ru i suport Adrian Ma. Ostaje nam da vidimo da li će Dignitas odlučiti da ostavi kompletan sasatv Clutch Gaminga, koji je ovu sezonu završio na pretposlednjem mestu.

Related Articles