Virtus Pro i ViCi Gaming eliminsani sa Dota 2 Majora

Virtus Pro i ViCi Gaming eliminsani sa Dota 2 Majora

Polako se približavamo završnici Dota 2 Majora u Disneylandu, a u dva eliminaciona meča, koja su se odigrala danas, napustili su nas Virtus Pro i ViCi Gaming, dve ekipe, koje su već osvajale Major turnire u tekućoj sezoni.

Virtus Pro je ekipa, koja je u prethodnih par navrata uspela da nadigra PSG.LGD, ali kineska ekipa je danas ipak prikazala drastično bolju igru. U prvom meču, LGD je uspostavio vodstvo u ranoj fazi partije i nikako nisu dozvolili protivnicima da se vrate. Iako su Noone na Stormu trudio da kupi svojoj ekipi vreme da se vrati u meč, sjajni Ame i Maybe to nisu dozvolili.

Druga partija donela nam je mnogo neizvesniji okršaj dve vrunske ekipe. Virtus Pro je ovaj put bolje startovao, pa su se oko 15og minuta našli u prednosti od 4k golda. U tom trenutku timske borbe počinju da idu u korsti kineske ekipe, nakon što je VP napravio par grešaka, što čini Ameovu Drow sve jačom. Tada sjajni potezi Ramzesa na Ursi, vraćaju Virtus Pro u meč, koji ponovo dolazi u veliku novčanu prednsot. Kontrolisali su meč, polako rušili protivničku bazi, ali jedan neoprezan timfajt u bazi kineske ekipe, donosi veliki preokret LGD-u, koji u jednom napadu uspeva da sruši protiviničku bazu.

Za VP ovo je definitvno najlošiji rezultat u sezoni, ali to nečće biti toliko važno, pošto su oni već obezbedili plasman na The International.

Nakon VP-a i LGD-a, na scenu izašli su ViCi Gaming i Team Liquid. Šampion prethodnog Majora u ovaj duel ušao je silovito. U prvoj partiji su razvalili Liquid, koji nikako nije našao način da zaustavi Ori-a na Meduzi i Paparazi-a na Monkey Kingu. Team Liquid je ipak bio odlučan da konačno napravi značajniji rezultat na ovogodišnjim Majorim, pa su ubrzo krenuli da uzimaju stvari u svoje ruke. Iako su po kilovima bile izjednačene ekipe, Liquid je ceo meč držao veliku gold razliku. Na kraju im je trebalo 55 minuta da rasture dobru odbranu Kineza i odnesu ovaj okršaj u odlučujuću partiju. ViCi je odlučio da ponovo odigra agresivno, kao što su to uradili u prvom meču. Napravili su veliku net worth razliku, ali nikako nisu mogli da probiju high ground protiv Miracleove Meduze, koja je vremenom postajal sve jača. Liquid je čekao svoju priliku, koju su u 35om minutu iskorstili, tako što su ignorisali pritvnilki barake, porušivši tron.

Ovim rezultatom Liquid je eliminisao ViCi, a sutradan će se sastati sa poraženim iz duela Team Secret i OG.

Related Articles