Karthus uskoro dobija veliki nerf

Karthus uskoro dobija veliki nerf

Nekoliko dana nas deli od novog League of Legends peča 9.11, a Riot je u poslednjem momentu odlučio da nerfuje Karthusov ult na PBE serveru. Karthus je jedan od džanglera sa najboljom statistikom. Vrlo lako čisti kampove i ima ogroman lejt gejm potencijal.

Riot će u pokušaju balansiranja heroja, smanjiti štetu njegove Requiem (R) magije sa 240/400/550 (+75% AP) na 200/350/500 (+65% AP). Obzirom da trenutno radi previše štete, nešto je moralo da se preduzme.

Kada dostigne level 6 i izađe iz džungle, Karthusov ult obično radi oko 205 dmg-a, ali sada će raditi 50 štete manje. Ovo u velikoj meri smanjuje njegov kil potencijal u mid gejmu, što ga čini mnog manje korisnim.

Svakako, i dalje ima opciju da skejluje u lejt gejmu, ali će mu biti znatno teže. Moraće mnogo više da se osloni na farmanje kampova u džungli, što i nije najbolja solucija za džanglera poput njega.

Riot je svakako mogao prvo da pokuša sa nerfovanjem njegove štete koju radi kampvima ili da poveća mana cost spelova, pte nego što se odlučio da poprilično osakati heroja. Ove promene su ozvaničene od strane Riota i moguće je da ćemo ih videti na serverima već narednje nedelje.

Related Articles