ESL najavio prvi Dota Underlords turnir

ESL najavio prvi Dota Underlords turnir

Oktobarski ESL One u Hamburgu najavio je da će pored svog Dota 2 turnira održati i prvi oflajn turnir za novi Valveov AutoChess naslov Underlrods. Iako je ovo prvi najavljeni oflajn turnir za Underlords, ubeđeni smo da će do oktbora još neki veliki organizatori želeti da naprave svoje verzije turnira. Nagradni fond za ovaj turnir iznosiće $5.7k i na njemu će moći da učestvuju svi prisutni na Dota turniru u Hamburgu.

Gledajući da je za isti mesec Drodo Studio zajedno sa Epic Gamesom najavio Auto Chess turnir sa nagradnim fondom od $1 milion, ovo je drastično manja suma, ali kako stoje stvari, Underlords turnir je namenjen gledaocima, dok će ovaj biti namenjen profesionalcima.

Znajući koliko Valve voli da ulaže u turnire svojih igara, neminovno je da ćemo uskoro dobiti neki plan za budućnost, naročito sada, kada je Drodo već prikazao svoje ambicije. Očekujemo da će Valve pokušati da parira svojim konkurentima, bar kada je u pitanju finansijski deo takmičenja. Njihova igra je za samo par dana Open Bete prešla crtu od 200,000 aktivnih  igrača u istom trenutku, što je definitvno cifra vredna pažnje.

ESL One takmičenja su uglavnom fokusirana na jednu igru, pa će se Underlords turnri u Hamburgu tretirati kao sekundarna aktivnost. Dota 2 turnir će imati nagradni fond od $300,000 i na njemu će se takmičiti 12 ekipa.

Related Articles