StarLadder Major: Analiza new challengers ekipa | 1. deo

StarLadder Major: Analiza new challengers ekipa | 1. deo

Svi ljubitelji Counter Strike-a su dugo čekali ovaj dan kada će početi StarLadder Major u Berlinu. Ovaj Major ne bi bio ništa interesatniji od ostalih da na njemu ne učestvuje i najbolja srpska ekipa CR4ZY koja će svoje mesto u legendary fazi morati da izbori u new challengers stage-u odakle će najboljih 8 ekipa proći dalje. Svoj prvi meč naša ekipa će odigrati danas u 15:45 kada će se boriti protiv ekipe GrayHound koja je bila prva na azijskom Minor-u.

Upravo zbog svega ovoga današnji teskt posvećujemo ekipama iz new challengers stage-a za koje možda i niste čuli. U ovom tekstu ćemo obraditi polovinu ekipa dok će vas u narednom tekstu čekati druga polovina sa čime ćemo završiti ovaj serijal od dva teksta.

Vitality

Ovo je francuska CS:GO organizacija koja je na scenu došla početkom oktobra prošle godine što ih čini jednom od novijih ekipa na profesionalnoj sceni. Od kada su krenuli sa igrom pokazali su brojne rezultate od kojih su najznačajniji treće mesto na IEM Chicago 2019, drugo mesto na ESL One Cologne i prvo mesto na ECS Season 7 Finals-u. Član ove ekipe je mladi ZywOo za koga mnogi govore da će postati najbolji igrač sveta. Ekipa se trenutno nalazi na drugom mestu na HLTV rang listi.

NRG

NRG Esports je severnoamerička organizacija koja ima ekipe u gotovo svakom Esportu što ih čini jednom od većih sastava na svetu. Najveća zvezda ove ekipe je Tarik koji je u svojoj prošlosti igrao za mnoge poznate ekipe kao što su mibr, Cloud 9 i Optic Gaming. NRG je ekipa koja iza sebe ima zaista brojne uspehe od kojih ćemo izdvojiti samo neke: prvo mesto na IEM Shanghai 2018, treće mesto na ESL Pro League Season 9 Finals, kao i peto mesto na ESL One Cologne. Interesantna činjenica oko NRG-a je ta što su njihovi glavni investitori Jenifer Lopez i Shaqille O Neil. Trenutno se nalaze na 6. mestu na HLTV listi.

G2

Ovo je ekipa koja je svima veoma dobro poznata i o kojoj zaista nema potrebe mnogo da pišemo. Kao i Vitality, G2 takođe dolazi iz Francuske i definitivno su njihova najupsešnija esport organizacija koja u svakoj igri ostvaruje zavidne rezultate. Najveća zvezda ove ekipe je definitivno kennyS za koga mnogi tvre da je najbolji AWP-er na svetu koji je konstantno u dobroj kondiciji.

Furia

Do skoro smo imali samo jednu uspešnu ekipu koja dolazi iz Brazila, međutim od kako je Furia počela da beleži brojne uspehe definitivno je brazilski kanter podigla na viši nivo. Ekipa je bila malo poznata do pre samo pola godina, od kada su se njihovi igrači nalazili na metama mnogih velikih timova koje nisu uspeli da dovedu u svoj sastav. Trenutno se nalaze na 9. mestu ali imaju ozbiljnu tendenciju da se veoma uskoro nađu u top 5 ekipa sveta.

mousesports

Ekipa je sastavljena od starijih igrača koji su već dugo u svetu Counter Strike-a kao i veoma mladih igrača koji su u esport ušli veoma skoro. Ovime su napravili veoma dobar balans iskustva i spremnosti što je i glavna odlika ove ekipe. Nastariji igrač mouse-a je chrisJ koji ima 29 godina dok je najmlađi frozen sa samo 17 što čini razliku u timu od 12 godina. Ekipa mousesports je najbolje rezultate ostvarila prošle godine kada su igrali mnoge LAN završnice na kojima su ostvarili veoma dobre rezultate.

North

Ekipa je osnovana 2017. godine od strane najuspešnije skandinavske fudbalske ekipe F.C. København i najveće regionalne medijske kompanije Nordisk Film. North se bazira na Counter Strike-u u kome je i više nego uspešan. Ekipa je puna brojnih poznatih imena od kojih su najpoznatiji valde, Kjaerbye i JUGi. Ovu ekipu ste mogli da zapamtite po tome što je na proteklom Minoru dva puta igrala protiv CR4ZY-a od kojih je jedan meč pobedila dok je drugi meč koji je bio odlučujući naša ekipa dobila bez većih problema.

FORZE

Ruska ekipa koju do sada nismo imali mnogo prilike da gledamo, ali očekujemo da će se to promeniti jer je ekipa počela da igra veoma kvalitetno. Na ovaj turnir su došli osvajanjem prvog mesta na CIS Minoru koji se odigrao pre par meseci. Relativno lako su prošli kroz ceo turnir tako da se od njih sada očekuje da ostvare neki iole značajan rezultat.

CR4ZY

Za sam kraj smo ostavili našu najuspešniju ekipu o kojoj smo pisali već dosta puta. Naime, ekipa je sastavljena od tri srpska igrača i dva stranca koji su dovedeni u ekipu kada se tim ribrendirao iz Valiance u CR4ZY. Oni su prva srpska ekipa koja je ikada učestvovala na jednom Major turnir tako da se od njih zaista mnogo očekuje.

Related Articles