Astralis eliminisao Team Liquid, NRG bolji od Na’Vi-a

Astralis eliminisao Team Liquid, NRG bolji od Na’Vi-a

Juče se se odigrala dva preostala četvrtfinala meča, gde smo gledali jedan okršaj dva najbolje ekipe na svetu i jedan osveženi NRG, koji je ubedljivo nadigrao S1mple-a i njegove momke.

Pre par meseci, sastav NRG-a dobio je dosta kritika kada je odlučio da zameni svoje vođe. Daps je napustio sastav i doveden je Stanislaw. Doveli su igrača koji je mnogo bolji frager i poboljšanje u igri se odmah vidi. Ubedljivo su stigli do četvrtfinala, da bi tamo bez previše problema nadigrali Natus Vincere. Prvo se igrao Dust 2, na kojem je NRG sjajno startovao, ali nakon dobre igre rusko-ukrajinske ekipe u nastavku, delovalo je kao da mogu da se povrate u meč. Ipak, u samoj završnici NRG je bio bolji, pa su slavili rezultatom 16-12. Na Miražu NRG je imao 3 meč poena, ali Na’VI je ovoga puta uspeo da nadoknadi prednost. Nažalost, to je bilo sve što su uradili, pošto ne NRG uspeo da slavi u produžecima, rezultatom 19-17.

Sledeći okršaj bio je finale pre finala. Sastali su se Astralis, najbolja ekipa iz prošle godine i možda istorije CS:GO-a i Team Liquid, ekipa koja je bila nezaustavljiva u 2019. godini. Ipak, Danci još jednom pokazuju kako se pobeđuje kada je najbitnije, pa će Team Liquid i dalje morati da sačeka na svoj prvi Major trofej, jedini koji im nedostaje. Obe mape se bile super zanimljive, jer smo gledali samo vrhunac kaunter strajka, ali smirenost u završnici bila je na strani Astralisa, dok Team Liquid definitvno nije igrao na svom prepoznatljivom nivou. Na Vertigu, danska ekipa je bilo bolja sa 16-8, dok je na Overpassu bilo neizvesno do samog kraja. Još jednom je koncentracija bila na strani Danaca, gde je sjajni Magisk sa 28 fragova doneo pobedu svojoj ekipi od 16-13.

Danas će nas čekati dva polufinalna okršaja: Renegades vs. AVANGAR i NRG vs. Astralis. Gledajući ovakav žreb, pobednik ovog drugog meča će definitvno biti favorit u finalu, ali ako smo do sad nešto naučili, to je da ne smemo potceniti ni jednu ekipu.

Related Articles