Da li Coldzera može da se uklopi u Faze Clan?

Da li Coldzera može da se uklopi u Faze Clan?

Filip ”Neo” Kubski je juče zvanično napustio Faze Clan, a kako stoje stvari, Guardian će se vratiti u Na’Vi nakon par godina odsustva. Sva ova dešavanja naglašavaju da je Faze Clan spreman da ispuni zahteve MIBR-a i konačno dovede Marsela ”Coldzera” Davida u svoj sastav. Cold je odavno izrazio žeju da bi voleo da zaigra sa Nikom, pa sada konačno možda i dobijemo priliku da gledamo njih dvojicu zajedno u ekipi.

Faze Clan već dugo ne deluje kao ekipa koja ima cilj da se bori na najvišem nivou, ali po po imenima igrača, to ne bi trebao da bude slučaj. Očigledno je da još od odlaska karrigana, ekipa ne uspeva korektno da podeli uloge igračima. Ekipa pokušava da prebaci ulogu kapitena sa Nika na nekoga drugog, ali za sada se ni jedan potez u 2019. godini nije isplatio. Ukolik okonačno dovedu jednog kvalitetnog IGL-a u Coldzeru, Faze bi se ponovo našao u situaciji gde mogu da mogao postavi Nika na željenu poziciju.

2017. godine Niko i Cold su se našli na prvom i drugom mestu liste najboljih igrača godine. Iako njihove ekipe ne ponavljaju rezultate iz pomenute godine, njihv kvalitet je i dalje neosporan, te samo čekamo da se ponovo probude. Za Marsela engleski jezik u istroiji jeste pravio problem, ali nakon njihove saradnje sa dvojicom Amerikanac prošle godine i taj problem bi trebao da bude isorija.

Nije prvi put da jedna organizacija želi da napravi jedan super-tim, ali ovaj put bi konačno mogla da bude prava šansa za obojicu da pokažu svoj kvalitet. Obojica su tokom karijere u mnogo navrata sami umeli da nose svoje ekipe, a kada bi zajedno zaigrali, Faze bi imao priliku da još jednom stvori jednu zastrašajuću ekipu, naročito kada sa njima igraju veterani, kao što su Rain i Olofmeister.

Jedina stvar koja pravi problem oko ovog transfera je definitvno otkupna klauzula dvadesetčetvorogodišnjeg Brazilca, ali se nadamo da će se i ta priča završiti pozitivno, pa ćemo konačno gledati Nika i Coldzeru zajedno u ekipi.

Related Articles