Overwatch liga – Dalas, Brigitom do iznenađenja

Overwatch liga – Dalas, Brigitom do iznenađenja

Počela je nova nedelja u OWL, a već smo gledali odlična tri meča. Imali smo jedno iznenađenje, a umalo da ih bude i dva, kao i tesnu borbu timova na ivici ulaska u playoff.

 

Boston Uprising  0 – 3  Dallas Fuel

Znali smo da je Boston u nešto lošijoj formi u novoj meti, ali niko nije mogao da pretpostavi da je situacije takva da ih tim kao što je Fuel može pobediti ovim rezultatom. Kada se sve uzme u obzir, očigledno je da Boston i dalje ne ume da igra protiv Briggite, a Dalas je to maksimalno iskoristio. Mickie se pokazao kao jedan od najboljih Briggite igrača do sada, što je u velikoj meri pomoglo Dalasu da dodje do ove iznenađujuće, ali prilično ubedljive pobede. Za to vreme, Boston se definitivno muči kada Striker ne može da bude carry na Tracer i biva prinuđen da igra druge heroje. Mistakes je bio potpuno nadigran od strane prvo Taimoua, pa zatim i aKm-a. Dalas je čak i na Hanamuri, koja je završena nerešeno, imao 2 minuta da ostvari pobedu, ali je tu Boston makar skockao kakvu-takvu odbranu i spasao se potpunog debakla.

 

Florida Mayhem  1 – 3  Los Angeles Valiant

I drugi meč dana je bio prilično tesna borba, ali za razliku od Bostona, LA Valiant je pokazao da ume da se adaptira u teškim situacijama i da imaju snagu volje da izguraju do pobede kada je najbitnije. Uostalom, to je osobina koja krasi ovaj tim još od početka Overwatch lige. Sayaplayer je ponovo bio neverovatan u postavi Mayhema i ponovo pokazao kakav potencijal ima kao igrač, ali ne sme se zanemariti igra Soona i Agilitiesa, koji su ipak uspevali da mu pariraju kada je bilo najvažnije. Ipak, glavnu pohvalu za to treba da ponese Space. Offtank Valianta je uvek napadao Sayaplayera i zatvarao ga dok ostatak njegovog tima dobija timsku borbu. Mayhem je sjajnom igrom pobedio King’s Row, ali Valiant je pobedio preostale tri mape i zasluženo trijumfovao 3-1.

 

Houston Outlaws  1 – 3  Los Angeles Gladiators

Na kraju se igrao najzanimljiviji i potencijalno najvažniji meč dana. Snage su odmeravali timovi koji će u ovoj fazi pokušati da se uvuku u top 6 i tako pokušati da ukradu mesto u playoffu. To znači da je ovaj meč bio direktan duel koji će tim imati bolju šansu da to i ostvari. Hjuston je počeo snažno na King’s Rowu, gde su sa Spree-em u postavi i duplim snajperima na dps-u uspeli da nadigraju Gladiatorse 3-1. Ljubičasti tim iz LA-a je vrlo brzo odgovorio na Hanamuri, prvo fullholdom, a zatim i brzim capom pointa. Control se igrao na Oasisu, gde je Fissure uspeo da nadigra Mumu i boljom tenkovskom igrom donese prednost svom timu. Na kraju, Dorado je bio vrlo tesna borba od pointa do pointa, gde su oba tima dosta sporo napredovala. Na kraju je u napetoj završnici ipak tim iz LA-a uspeo da izgura payload dalje i zabeleži pobedu od 3-1.

Posle uzbudljivog početka nove OWL nedelje, večeras nas očekuje još zanimljivih mečeva. Pre svega će biti interesantno videti kako će izgledati London u svom meču, nakon što su ranije ove nedelje otpuustili četiri svoja rezervna igrača. Evo svih parova za večeras: London Spitfire – San Francisco Shock; Los Angeles Gladiators – Florida Mayhem; Philadelphia Fusion – Shanghai Dragons. Mečevi počinju od 01h po našem vremenu.

 

Related Articles